Örökbefogadók lettünk!

Események

Egy tantestületi kezdeményezés után (minimum) egy évre örökbe fogadtuk a vörös varikat.
A kiválasztás alapja az iskolánk színeit magán viselő állat keresése volt. Az állatkert kedves munkatársa volt segítségünkre a kör szűkítésében, majd egy szavazás során esett a választásunk a makifélék legnagyobb termetű tagjaira.
A lelkesedés olyan nagy volt, hogy akkora összeg gyűlt össze, hogy az állatkert egy egyéves névre szóló bérletet adott iskolánknak, amelyet felajánlottunk „Az év tanulója” címet elnyert Laki Dorotinak.
Az örökbefogadást egy, az állatkertbe történő látogatással kötöttük össze, hogy testközelből ismerhessük meg őket.
Köszönjük a nevelőtestület adományait, a lelkesedést és a támogatást!
Végül néhány mondat a vörös varikról
Madagaszkár lombhullató trópusi erdeiben él. Két faj tartozik ide, a vörös-fekete és a fehér-fekete színű. A felső lombkorona lakója, ahol a nappalt főként pihenéssel és napozással tölti. Rendkívül ügyesen mozog a fák ágain, hatalmasakat ugorva fáról fára. Szinte kizárólag gyümölcsökkel táplálkozik. A vörös vari testének nagy részén rozsdavörös szőr van, míg arca, végtagja, hasa és farka fekete, fejük hátulján pedig fehér folt található. Kisebb, 2-5 fős családokban él, amelynek élén a legmagasabb rangú nőstény áll. A csapatok fülsüketítő üvöltéssel védik a territóriumukat.
A Veszprémi Állatkert varijai, Pákó és Frutti a Vari EEP (nemzetközi fajmegmentési program) keretében érkeztek egy lengyel és egy francia állatkertből. A szaporítási program sikerét jelzi, hogy rendszeresen születnek utódaik, akik gyümölcsökről kapják a neveiket.