Különdíj a pétfürdői pék-cukrász tanulóknak

Egyéb kategória

Kiválóan szerepelt iskolánk csapata a 2022. november 29-én Nagykőrösön a Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett II. Hagyományos Sütemények Versenyén. Ádám Miranda 9. osztályos és Tuli Fanni Katalin 11. osztályos pék-cukrász tanulók teljesítményét különdíjjal jutalmazta a zsűri. Felkészítő tanáruk Gáspár-Várhegyi Katalin volt.
A Hagyományok, Ízek Régiók gyűjtemény illetve a Magyar Élelmiszerkönyv alapján három magyar hagyományos sütemény sütéséből kellett felkészülniük a versenyzőknek. Az Eszterházy-torta, a Rigó Jancsi illetve a Rákóczi túrós közül a sorsolás alapján végül az utóbbit készítették el a versenyzők. Ezen kívül tanulóink bemutatták a dísztortájukat is, amelyet a Kolping-imázs illetve iskolánk fennállásának 30. jubileuma ihletett.
Az elért eredmény értékét növeli, hogy a felkészülésre igen rövid idő állt rendelkezésre, és a tanulók számukra teljesen ismeretlen helyszínen nyújtottak rendkívül jó teljesítményt.