Best Drupal HostingBest Joomla HostingBest Wordpress Hosting

X. Pelikán Kupa

Gáspár-Várhegyi Katalin, Leiner Ákos és Kutalik Zoltán a Pelikán kupánCsikós Zoltán, Leiner Ákos és Kutalik Zoltán a Pelikán kupán2015. április 11-én iskolánk két 10. osztályos szakács tanulójával – Leiner Ákossal és Kutalik Zoltánnal - részt vettünk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett X. Pelikán Kupán, Szolnokon.
A rendezvény fő védnöke volt: Dr. Parragh László. A 10. alkalommal megrendezett szakmai gasztronómiai kiállítás versenykiírása szerint, szakács, pincér, cukrász, felnőtt és tanuló kategóriában lehetett nevezni. A szakács tanuló kategóriában: 1 db négy vagy hat fős dísztál és a hozzá kapcsolódó bemutató tányér, 1 db hideg előétel, és 1 db meleg előétel hidegen tálalva volt a feladat. Tanulóink munkáit a szakmában neves 4 fős zsűri elemezte, értékelte. Mindkét tanulónk elismerő oklevélben és ajándékcsomagban részesült. A rendkívül színvonalas országos rendezvényről, nagyon sok szakmai tapasztalattal, élménnyel gazdagon tértünk haza. Köszönet a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, hogy eljuttatta iskolánknak a versenyfelhívást. Külön köszönet a székesfehérvári Bányató Étteremnek, és a várpalotai Kastélydomb Kávézó és Étteremnek, mert segítette tanulóinkat a versenyre való felkészülésben. Büszkék vagyunk a két tanulóra, a nagyon komoly felkészülésért, a részvételért!

Versenymunkák

Leiner Ákos

1. Dísztál
Haltekercs
Halkocsonya
Halmusz
Citrommártás, sárgarépamártás, parajmártás

2. Bemutató tányér
Haltekercs
Halkocsonya
Halmusz
Citrommártás, sárgarépamártás, parajmártás

3. Meleg előétel, hidegen tálalva
Roston-hal, friss zöldségágyon

4. Hideg előétel
Halas-burgonyás előétel, tonhal varázs

Kutalik Zoltán

1. Dísztál
Csirkemellel töltött, sült kacsamell, mézes-pistával locsolva
Kacsamellel töltött csirkemell, spanyolosan
Sütőtök mártás
Gyümölcszselé

2. Bemutató tányér
Csirkemellel töltött, sült kacsamell, mézes-pistával locsolva
Kacsamellel töltött csirkemell, spanyolosan
Sütőtök mártás
Gyümölcszselé

3. Meleg előétel, hidegen tálalva
Fokhagymás aszalt szilvával, és spárgával töltött bacon-be tekert csirkemáj, sült zöldségekkel

4. Hideg előétel
Húsos palacsintával töltött égetett tészta, sajtmártással

Felkészítő tanárok: Gáspár-Várhegyi Katalin és Csikós Zoltán

 

Kisfilm iskolánkról

Pályázat

TÁMOP
3.1.4.C-14-2015-0042

Innovatív iskolafejlesztés a Kolping Katolikus Szakiskolában Pétfürdőn

Iskolánk alapítványi adószáma:

Egymással - Egymásért Alapítvány: 18929249-1-19